Den 2: Mimozemská civilizace

Den 2: Mimozemská civilizace

Poté, co jsme se včera rozdělili do týmů, zadali nám filozofové první problém, který jsme museli vyřešit. Zemi čeká apokalypsa, můžete z celkové populace zachránit pouze jeden milion lidí, podle čeho a jak budete vybírat? Svoji odpověď jsme museli vypracovat na papír formátu A5. Každý tým zvolil trochu jiný postup a všechny byly velmi zajímavé. Vítězný si můžete přečíst mezi obrázky.

Dopoledne jsme poprvé zahájili přednáškami. Každý den budeme mít dopoledne tři přednášky rozdělené dle odbornosti. Každý si tak může vybrat přednášku, která pro něj bude nejpřínosnější. Následoval Přenos mumie, to je hra, při které se musíme postupně v týmu přenášet přes různé překážky a vyhrává ten tým, který to celkově zvládne na nejméně pokusů.
K obědu jsme měli uzené maso s bramborami. Jakmile nám vytrávilo, šli jsme se podívat na Beziho fyzikální experimenty s kapalným dusíkem. Dokonce jsme si na kapalný dusík mohli opatrně sáhnout. Bylo to příjemné ochlazení 😊.

Dnešní filozofická otázka zní: Kolem planety Země prolétá mimozemská civilizace. Nic o nich nevíme, mohou být hodní nebo zlí. Kontaktujeme je?
Odpovědi se dozvíme zítra.

Na odpoledním programu následovala hra na pašeráky, ve které mají týmy za úkol propašovat rozličné předměty, aniž by si toho jiný tým všimnul. K večeři jsme dnes měli výborné špagety a protože nám dnes počasí na pozorování příliš nepřeje, jdeme si na louku zahrát oblíbené „brutální“ hry a potom půjdeme spát. Zítra bude snad obloha jasnější, tak ať se na to pořádně vyspíme. Dobrou noc.