Den pátý

Den pátý

Probudili jsme se do dalšího slunečného rána. Na snídani nás čekala ovesná kaše, následovaná přednáškami a dopoledním programem. Hráli jsme bláznivé šachy. Pravidla jsou stejná jako u normálních šachů, ale k šachovnici musíme běhat a každý člen týmu může udělat jen jeden tah.

Před obědem jsme ještě stihli odborné skupiny a čekal nás mimořádně horký odpolední klid. Samozřejmě jsme část mohli strávit v bazénu. Po odpoledním klidu jsme dostali za úkol postavit vesmírné lodě z materiálu, co najdeme v lese. Vedoucí pak naše výtvory hodnotili. Hru při které jsme měli lodě využít nám překazila bouřka. Vydali jsme se tedy v rámci celotáborové hry dobývat další území na Měsíci. Do večeře byl program kvůli dešti volný.

Po ovocných knedlících nás čeká vaření s Kellerem. Ze surovin, které dostaneme nebo si koupíme od vedoucích musíme připravit nejchutnější jídlo. Vedoucí budou ochutnávat a hodnotit, snad se nikdo neotráví. Déšť už přestal, ale moc se nevyjasňuje, pozorování asi dnes vynecháme a půjdeme včas spát.